Hlavná vec je, že dieťa a ja prežijeme.

Pre všetkých otcov, ktorých výchova je trochu anarchia.

Dominik Landsman je českým spisovateľom. V čase, keď nebol zamestnaný sa rozhodol zostať „na materskej dovolenke“. Rozhodol sa zdieľať skúsenosti z materskej dovolenky s ostatnými. Vytvoril svoj vlastný blog, kde humorne, s géniom a cynizmom popisuje dni strávené s malým synom. Po veľkom úspechu na blogu publikoval svoje knihy s veľkým úspechom.

Ako správne vychovávať dieťa? To je otázka, ktorá môže vyvolať silné emócie. Niektoré matky do nekonečna vysvetľujú. Iní nechajú svojim deťom voľnosť. Iní zaspávajú s knihou Rešpektuj a buď rešpektovaný pod vankúšom.

Akou cestou sa rozhodol Dominik Landsman ísť?

Hovorí:

"Neštudoval som žiadne prístupy k výchove. Robím to intuitívne. Mojim cieľom je, aby dieťa  prežilo a aby som prežil aj ja. A aby čo najmenej vecí bolo doma zničených. Je to trochu anarchia“.

Prečítajte si celý článok na http://www.rozhlas.cz/pardubice/radioporadna, prípadne nahliadnite do motivujúceho blogu autora na http://fotruv-denik.blog.cz.

Blogu, kde v článkoch otec na materskej dovolenke odhaľuje rodičovské utrpenie, o ktorom sa zvyčajne nehovorí nahlas.  "Pokiaľ ležal na chrbte a kričal, nezmeškal som nič," spomína na rozruch. „No už chodí a rozpráva  - má jediné slovo na všetko ;).

spracoval: Miroslav Martončik

Zdroj: http://www.rozhlas.cz/pardubice/radioporadna

Vložil Miroslav Martončik
22.8.2017 13:12